Sayfalar

Sayfalar

8 Mart 2014

Kedi uçuşu


   Kediler 100 m yükseklikten sırtüstü atıldığında hemen kuyruğunun yardımıyla ayaklarının üzerine düşecek şekilde döner. 4 ayağını paraşüt gibi açar ve bu sayede yere zarar görmeden düşer. İşte bu düşüş şekline kedi uçuşu denilmektedir.

   Kediler için 100 metreden düşüş ile 32.kattan düşüş arasında fark yoktur. Fakat 7.kattan atılan bir kedi frenleme sistemine geçemediği yani kedi uçuşunu yapamadığı için bu mesafeden düştüğü zaman zarar görür.

   Dünya tarihinde çok yüksek katlardan düşen ve ölmemiş kedilerle ilgili pek çok kayıt vardır. Bir kedinin 46.kattan düşüp, yaşadığı ile ilgili bir kayıt vardır. Hatta bir denemede, 244 metre yükseklikte olan bir uçaktan kedi boşluğa atılmış ve sağ salim yere inmiştir. 1987 yılında Amerika’da yayınlanan bir gazetede, New York’da çok yüksek katlardan düşen 132 adet kedi vakası incelendi. Kedilerin çok ciddi yaralanmaları olsa da %90’ı hayatta kalmıştı. 

   İstatistiklerde yedinci kata kadar, düşülen katla orantılı olarak, yaralarında artış olduğunu gösteriyor. Yedinci katın üstünde ise, kedi başı yaralanmalar azalmıştır. Yani, kedi ne kadar yüksekten düşerse hayatta kalma şansı o kadar yüksektir. Oksijeni yettiği sürece kedi için yükseklik çok fark etmemektedir.

   Bir önceki yazımız Eski bowlingciler hakkında bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder