Sayfalar

Sayfalar

11 Mart 2014

Hintliyim ama para bende !


   Hintli Datta Phuge, üç kiloyu aşkın altından yapılan ve 250 bin ABD Dolarına mal olan bir gömlek yaptırdı.

   'Altın adam'  lakaplı Phuge altına düşkünlüğüyle bilinen Hintliler'in aşırı uçtaki bir örneği. Phuge'nin kolları, parmakları ve boynu ağır altın takılarla dolu.

   Hindistan’ın Pimpri-Chinchwad kentinde yaşayan Datta Phuge, kadınların dikkatini çekmek için ilginç bir yönteme başvurdu. 32 yaşındaki borsa simsarı Phuge, kendisine 24 ayar altından bir gömlek diktirdi.Yapımı iki haftada süren gömleğin hazırlanmasında 15 kişi çalıştı.

   3.2 kilo ağırlığındaki gömlek, 250 bin ABD Dolarına mal oldu. Gömlekten arta kalanlarla Phuge’ye kol düğmesi, kemer ve bileklik yapıldı. Altın gömlekle kadınlar karşısındaki şansının açılacağını düşünen Phuge, “Hiçbir kadın bu gömlekli adamı reddedemez” dedi.

   Phuge, "Bazen neden bu kadar çok altın taktığımı soruyorlar. Ama bu benim rüyamdı. İnsanların farklı farklı amaçları olur. Bazıları gider bir Ferrari ya da Porsche alır. Ben altını tercih ettim" diyor.

KORUMAYLA DOLAŞIYOR

   Phuge'nin büyük otomobilleri de var. Hem de beş tane. Phuge,  gömleğini sadece özel davetlerde giyiyor ve farklı tepkilerle karşılaşıyor. Bazıları çok etkileniyor, bazılarıysa bu gösteriş düşkünlüğünden hoşnutsuzluğunu gizlemiyor.

   Phuge, gömleğine zarar gelmemesi için hep bir korumayla dolaşıyor. Gömleğini giydiğinde iyi hissettiğini söyleyen Phuge'ye göre gömlek başarılarının bir simgesi.

   "Üniversitedeyken, altın takınız varsa zengin bir aileden geliyorsunuz demekti. Bu nedenle 20 yaşından beri altın mücevher takmaya başladım. O zaman 10 ya da 15 gramlık mücevherler takıyordum" diyor.

   Aslında Phuge varlıklı bir aileden gelmiyor. Servetini emlak işinden kazanmış, sonra da faizle borç vermeye başlamış. Şirketi kar ettiğinde, her altı ya da sekiz ayda bir altın takı alıyor. Bir sonraki hedefiyse, tamamen altından yapılmış bir cep telefonu ve bir çift ayakkabı.

   Bir önceki yazımız Kurt gibi yaşayan adam hakkında bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder