Sayfalar

Sayfalar

9 Eylül 2015

Ölüm riski taşıyan dünyanın en tehlikeli mesleği yengeç avcılığı


   Balıkçılık, insanlar için gerçekten önemli bir gelir kaynağı. Fakat, denizlerde sadece balık yok, kimi zaman kimi deniz canlıları bir çok balık cinsinden çok daha değerli olabiliyor. Yılın belli dönemlerinde avlanan Alaska Yengeçleri de buna bir örnek olarak gösterilebilir. Alaska’nın mavi ve kırmızı kral, dikenli altın ve kar yengeçleri, yüksek fiyatla alıcı bulan bu deniz mahsüllerinden.

   Alaska’nın hemen altında Sibirya’ya uzanan toplam 2 milyon kilometre karelik alanda bulunan Bering Denizi, yengeç avcılarının mekanı durumunda. Apartman boyundaki dev dalgalarla ve -50 derecelik soğukla savaşan bu insanlar canlarını ortaya koyarak yengeç avlıyor. Yengeçlerin koparttığı parmakları bile onları durduramıyor. Tüm bu çalışma koşulları da yengeç avcılığı mesleğini ölüm riski taşıyan dünyanın en tehlikeli mesleği yapıyor.

   Ucu bucağı olmayan bu okyanusta günde 18 saat kadar çalışıyorlar. Bir de yengeç gemisi Kuzey Kutup Dairesinde olunca işler çok daha zor yürüyor.

   Yılın Kasım ve Ocak ayları arasında, denizin en çok kabardığı, fırtınaların alabildiğine arttığı ve keskin soğukların başladığı bir dönemde avlanılan yengeçleri, yine böyle bir av sezonunda Oregon/Portland’lı deniz balıkçılığı konusuna merak salmış bir fotoğrafçı olan Corey Arnold fotoğrafladı.

   Corey, son çalışmasını Alaska, Bering denizinde çok kârlı ama bir o kadar da ölüm riski taşıyan, dünyanın en tehlikeli mesleği yengeç avcılığına çıkan bir teknede gerçekleştirdi. 107 m. uzunluğundaki bu teknede denize yengeç kafesleri atıp toplayan mürettebatı ve bir yengeç avı sırasında yaşananları fotoğraf karelerinde ölümsüzleştiren Corey’in işte o çalışması.












   Kaynak : Ölüm riski taşıyan dünyanın en tehlikeli mesleği yengeç avcılığı hakkında daha detaylı bilgi ve ilginç fotoğraflar

   Önceki yazımız 2016 yılına damgasını vuracak, bayanlar için çok çılgın saç modelleri ve renkleri hakkında bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder